Ingrediënten voor 4 pers.
  • 2 kg aardappelen
  • 2 bussel prei
  • 4 rode uien
  • 400 g camembert
  • 250 g gerookt spek inblokjes
  • 8 sneden gandaham
  • 1 teentje look
  • 2 sjalotten
  • tijm
  • rozemarijn
  • peper
  • zout,
  • muskaatnoot
Bereiding
  1. Kook de aardappelen beetgaar om daarna te bakken op de grill samen de gesnipperde sjalot en look.
    Plaats deze in een vuurvaste schaal.
  2. Bak de spekblojes. snijd de prei fijn en de rode ui in ringen, bak ze aan en blus met rode wijnazijn.
    Verdeel dit samen over de aardappelen.
  3. Grill de gandaham kort en plaats dit samen met stukjes camembert, tijm en rozemarijn boven op de schotel.
  4. Plaats de schotel onder het deksel op een temperatuur van 200°C gedurende 20 minuten.
Als extra heb ik ondertussen nog een stuk geconfijt buikspek gebakken met een laksaus.
Smakelijk!