Ontdek Pellet Fire

Pelletbarbecues en warmtebronnen met pellets zijn in opkomst en innovatief en gaan niet weg.

Waarom zijn we daar zo zeker van?
De natuurlijke samenstelling van de pellets zorgt voor een zeer goede verbranding met slechts 0,5% asresten na verbranding.
De verbranding van pellets is CO2-neutraal, omdat bomen dezelfde CO2 afgeven als bij verbranding of rotten op de grond in het bos.

We moeten echter de mythe ontkrachten dat “bomen worden gekapt voor pellets”.

Het hoofdproduct van een zagerij is bestekhout, waar zogenaamde bijproducten als houtsnippers en zaagspaanders vrijkomen. Deze kunnen op hun beurt worden hergebruikt voor houtwolisolatie of pellets.

En natuurlijk zijn herbeplantingsbeleid en goed bosbeheer cruciaal. Koop alleen pellets met het ENplus-label en dan is er niets aan de hand en wordt er geen extra boom gekapt.

Voor sommigen misschien heel vreemd, maar hoe meer houttoepassingen we gebruiken (bijvoorbeeld in de bouw, verwarming of koken), hoe beter voor onze lokale houtindustrie en ons ecosysteem. Hierdoor kunnen we allemaal onafhankelijker worden en zal onze goedkope brandstof niet worden beïnvloed door internationale conflicten.

Een boom kan ons ook voorzien van een thuis, stralingswarmte, schaduw, het tegengaan van woestijnvorming en een veilige haven vormen voor duizenden fauna- en flora-soorten. En natuurlijk ook kooktoepassingen en verlichting zoals je kunt zien.
Is er een andere brandstof die dit kan?