Deeg:
- 200 g 00-bloem
- 100 g water
- 18 g verse gist
- 2 el olijfolie
- 1 kl zout
- 1 snuifje suiker
Saus:
- Blik gepelde tomaten (goede kwalitier)
- Teentje look
- Sjalot
- Olijfolie
- Oregano
- Basilicum
- Peper
- Zout
BEREIDEN:
- Strooi de bloem uit op je werkblad en maak een kuiltje.
- Meng de olijfolie, het zout en de suiker erdoor.
- Los de verse gist op in het water.
- Giet het gistmengsel bij de bloem.
- Kneed het mengsel met de hand tot een homogeen en glad deeg.
- Rol het deeg tot een bol.
- Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.
- Sjalot en ui aanstoven in flink wat olijfolie.
- Gepeld tomaten toevoegen en kruiden.
- Laat 1 uur op zacht vuur staan.
- Pureren en saus is klaar.
- Bestrijk de pizzadeeg met de saus tot op 1,5cm van de rand.
- Beleg hem naar keuze, en plaats hem ong.
- 5 minuten op 230°c in de pob bbq met deksel dicht.
Smakelijk
Recente reacties