Deeg:

  • 200 g 00-bloem
  • 100 g water
  • 18 g verse gist
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl zout
  • 1 snuifje suiker

Saus:

  • Blik gepelde tomaten (goede kwalitier)
  • Teentje look
  • Sjalot
  • Olijfolie
  • Oregano
  • Basilicum
  • Peper
  • Zout

BEREIDEN:

  1. Strooi de bloem uit op je werkblad en maak een kuiltje.
  2. Meng de olijfolie, het zout en de suiker erdoor.
  3. Los de verse gist op in het water.
  4. Giet het gistmengsel bij de bloem.
  5. Kneed het mengsel met de hand tot een homogeen en glad deeg.
  6. Rol het deeg tot een bol.
  7. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats.
  8. Sjalot en ui aanstoven in flink wat olijfolie.
  9. Gepeld tomaten toevoegen en kruiden.
  10. Laat 1 uur op zacht vuur staan.
  11. Pureren en saus is klaar.
  12. Bestrijk de pizzadeeg met de saus tot op 1,5cm van de rand.
  13. Beleg hem naar keuze, en plaats hem ong.
  14. 5 minuten op 230°c in de pob bbq met deksel dicht.

Smakelijk